Zakonska in družinska terapija

Zakonska in družinska terapija

Podrobnosti o programu:

  • Datum: po dogovoru
  • Lokacija: Zavod iskreni.net, Nazorjeva ulica 1, 1000 Ljubljana
  • Cena: 20 eur uvodno srečanje, ostala srečanja 35 eur/srečanje
  • PRIJAVA

Se v odnosu kdaj počutite neslišani, nerazumljeni, razočarani? Se vam kdaj zdi, da ste izgubili stik s seboj ali z zakoncem? V odnosu pogrešate intimnost?

Morda pa sta "čisto OK", pa si vendar želita prečistiti svojo preteklost, spoznati, kaj vama (ni)so dali starši, ko sta potrebovala in preoblikovati svoje drže do moža/žene oz. otrok.

Z zakonsko terapijo bosta ponovno vzpostavila stik in dobila prostor za neizgovorjene besede in čutenja. Hkrati zakonska terapija pomaga sprejeti vajine razlike, odkriva vajina najgloblja hrepenenja, izboljša komunikacijo in vaju močneje poveže.

Družinska terapija ponuja možnost za razumevanje stiske, ki jo v družinskih odnosih doživljajo tako otroci kot tudi starši. Starši bodo lažje razumeli, kako njihovo otroštvo in čustvena prtljaga vplivata na otroka in odnos z njim. Pravzaprav otroci s svojim vedenjem ali telesnimi simptomi prvi pokažejo, da so starši pod stresom. Terapija lahko odpre pot k bolj sproščenim in zdravim odnosom med starši in otroki.

Terapija obsega uvodno srečanje + 12 srečanj (50 min).

Monika Burjek, zakonska in družinska terapevtka.

Janja Grilc, zakonska in družinska terapevtka.

O terapiji

Zakonska in družinska terapija temelji na relacijskem zakonskem in družinskem modelu ter je namenjena zakoncem, družinam in posameznikom, ki so se znašli v stiski ali želijo izboljšati kvaliteto svojega življenja.

Gre za celosten pogled na človeka, ki se od spočetja dalje razvija preko odnosov z drugimi. Ne glede na to ali smo starši, partnerji, otroci, dedki in babice, redovni bratje in sestre in tako dalje, vsi iščemo nekoga, ki bi nas imel rad in tudi sami želimo ljubezen vračati. Ker pa v tem iskanju in dajanju za nas zadovoljujočih odnosov ni vedno vse tako, kot bi si želeli, je terapija ena izmed možnosti, kjer spoznavamo in skupaj iščemo rešitve za nastale težave.

Terapevt pomaga posamezniku, da prepozna svoje potrebe in želje ter jih zmore uskladiti s potrebami svojih bližnjih. Vsaka terapija pretrese posameznikov obstoječi svet, ga prevetri in ustvari nekaj novega.

Je torej možnost za nekaj novega in boljšega.

Log in

create an account