Čudovita princesa

Čudovita princesa (delavnica za mame in hčere)

Podrobnosti o programu - izvedba v ljubljani:

 • Datum:
 • Lokacija: SMC, Rakovniška 6, Ljubljana
 • Cena: 30 eur/par (mama/hči) oz. 40 eur (mama in 2 hčeri)
 • PRIJAVA
Vsa mesta so polna, zato prijave niso več mogoče.

Podrobnosti o programu - izvedba v Kopru:

 • Datum:
 • Lokacija: Frančiškanski samostan Koper, Destradijev trg 10a, Koper
 • Cena: 30 eur/par (mama/hči) oz. 40 eur (mama in 2 hčeri)
 • PRIJAVA

Ste se v puberteti tudi ve spraševale, če se ni vašemu telesu preprosto zmešalo? Vas je menstruacija presenetila? Vam je kdo povedal, kaj se dogaja z vami? Ste se o vsem tem lahko pogovorile s svojo mamo?

Da bi vašim hčerkam omogočili čim boljši vstop v puberteto vas vabimo, da se nam pridružite na zabavni in poučni delavnici, namenjeni odraščajočim deklicam med 9. in 12. letom starosti ter njihovim mamam. Deklice imajo priložnost, da v prijetnem ozračju prisluhnejo starosti primerni predstavitvi o odraščanju in spolnem dozorevanju ter s svojimi mamami sodelujejo v vodenem pogovoru. Delavnico vodita strokovnjakinji za plodnost Maja Vovk in Petra Lukan.

O PROGRAMU

Delavnica Čudovita princesa je namenjena mlajšim deklicam, ki vstopajo v puberteto. Seznanimo jih s spremembami, ki se dogajajo med odraščanjem in s katerimi se morda že srečujejo. Mnoge bodo že imele izkušnje telesnih in čustvenih sprememb. Vse pa bodo spoznale, zakaj so te spremembe nujne in lepe. Deklicam predstavimo delovanje spolnih organov ter razložimo, kaj je to menstrualna krvavitev. Delavnica je tako še posebej primerna za deklice, ki še nimajo menstruacije.

Program deklicam pomaga, da se seznanijo s svojo dekliškostjo oz. ženskostjo, da na zabaven način spoznajo spremembe, s katerimi se bodo srečale v puberteti, ter jim daje moč in zaupanje, da se v svojem telesu, ki se iz dneva v dan spreminja, počutijo dobro.

Program omogoči, da se deklice in mame lažje pogovarjajo o vseh temah, ki se tičejo odraščanja.

VSEBINE

1. Čas dekliškosti, lepota ženskosti

2. Telesne in čustvene spremembe v puberteti

3. Menstrualni cikel

4. Skrb za telo

5. Klepet z mamami

STROKA IN IZKUŠNJE

Delavnico izvajata svetovalki za naravno načrtovanje družine po metodi FertilityCare Maja Vovk in Petra Lukan, obe z večletnimi izkušnjami poučevanja parov in žensk o plodnosti in načrtovanju družine ter vodenjem programov za različne skupine (otroci, mladi, odrasli).

Maja je po poklicu magistra farmacije, ki se že 10 let posveča tematiki ženskega zdravja. V tem času si je nabrala veliko izkušenj z vodenjem delavnic na temo plodnosti, ženskega ciklusa, spolnosti in kontracepcije. Je nacionalni vodja FertilityCare ekipe Slovenije. Skupaj z možem pri iskreni.net vodita seminarje sočutnega starševstva. Je mama 4 otrok, ki s svojima hčerkama odkriva lepoto odraščanja in se sooča z enakimi dilemami kot vse mame.

Petra na Zavodu iskreni.net dela kot FertilityCare svetovalka. Kot socialna pedagoginja ima vrsto znanj o odnosih ter odraščanju in dozorevanju. Pri svojem delu je v okviru mladinskega sektorja nabrala številne izkušnje pri vodenju delavnic in seminarjev, na iskreni.net pa pridobila znanja pri programih za zakonce in družine. Skozi odraščanje hčerke in dveh sinov spoznava, kako velike so razlike med otroci. In odkriva, kako dragoceno je, da skupaj s hčerko odkriva lepoto dekliškosti.

KDAJ IN KJE?

Trenutno sta razpisana dva termina:.

 • 21. april 2017 (petek), od 17.30 do 20.00, Salezijanski mladinski center na Rakovniku v Ljubljani.
 • 19. maj 2017 (petek), od 17.30 do 20.00, Frančiškanski samostan Koper.
 • Cena: 30 eur na par mama/hči (oz. 40 eur za mamo z 2 hčerkama).

  IZVEDBA TUDI V VAŠEM KRAJU!

  Delavnico Čudovita princesa lahko izvedemo tudi v vašem kraju. Za vse informacije in termin pišite na info@iskreni.net.

  Log in

  create an account